سی پی یو و یا همان پردازندههای اینتل در دو نوع مختلف عرضه میشوند: تراشههای Core معمولی و سری X یا Extreme Edition. اما دقیقاً چه تفاوتی وجود دارد؟
سی پی یو ها Core اینتل در مدل های و اشکال مختلف وجود دارند. این مجموعه برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ با Core 2 Duo نمادین اینتل معرفی شد و پیشرفت چشمگیری در پردازنده های اینتل مشاهده شده و سپس با i3، i5 و i7 در سال ۲۰۱۰ به چندین محدوده تقسیم شد. به سرعت به پرچمدار سری اینتل تبدیل شد و پنتیوم را پشت سر گذاشت و رایانه های شخصی را به ارتفاعات جدیدی سوق داد. با این حال، حتی از زمان معرفی این مجموعه، به دو شاخه مختلف تقسیم شده است – که یکی از آنها بسیار گرانتر از دیگری است در ادامه با خدمات کامپیوتری شرق همراه باشید .
سوالی که بوجود میاد اینجاست که : Intel Core و Intel Core X چیست؟ و تفاوت بین هر دو چیست و آیا Intel Core X ارزش پول اضافی را دارد؟
به هر حال چرا ترکیب تراشه های جداگانه مورد نیاز است؟
دلیل اینکه ما تراشه های مختلف داریم ساده است. افراد مختلف نیازهای متفاوتی دارند و برخی از کاربران به ویژگی هایی نیاز دارند که برخی دیگر ممکن است نباشند. همانطور که گفته شد، بازار باید دامنه ای به همان اندازه گسترده داشته باشد.
در محاسبات، تراشههای مصرفکننده معمولی وجود دارند که میتوانند برای همه از معمولیترین کاربر تا حرفه ایی ترین گیمر استفاده کنند. اما وقتی شروع به وارد شدن به محدوده علاقه مندان/ایستگاه کاری می کنید، جایی که باید بارهای کاری سنگین تری را پشت سر بگذارید، یک تراشه معمولی ممکن است با آن مشکل داشته باشد.برای این تراشهها، باید دوباره به دسته دیگری بروید—تراشههای ایستگاه کاری. در این محدوده جایی است که Intel Core X قرار دارد و چگونه از محدوده Core معمولی اینتل متمایز می شود.
سی پی یو سری INTEL CORE مناسب برای همه کاربران
اول از همه، ما تراشه های خوب قدیمی Intel Core را داریم، تراشه های کلاسیک که همه می شناسند.
از سال ۲۰۱۰، سری Core اینتل شامل Core i3، i5 و i7 اینتل بوده و از سال ۲۰۱۹، Core i9 را نیز شامل می شود. علیرغم اینکه تراشههای مصرفکننده هستند، اما بسیار قدرتمند شدهاند، تا جایی که میتوانند وظایف چند رشتهای را از بین ببرند.
با وجود این، دلیلی وجود دارد که چرا اینتل تراشههای گرانتری تولید میکند. این پردازندهها سوکت کوچکتری دارند و ممکن است در مواردی مانند شمارش هسته برای کاربران خاص نیز کمبود داشته باشند. Intel Core i9-12900K بهترین تراشه در محدوده اینتل در حال حاضر و تراشه ای است که بیشترین هسته ها را دارد، اما حتی در آن زمان نیز تنها تا ۱۶ هسته افزایش می یابد که بین هشت هسته گلدن کوو عملکردی و هشت هسته کارآمد Gracepoint تقسیم شده است. (که بیشتر با نام های E-Cores و P-Cores شناخته می شوند).
آنها در کلاس خود برای کارهای خاص، از جمله بازی، بهره وری و هر کاری که یک شخص معمولی روی رایانه شخصی انجام می دهد، بهترین هستند. اما برای برخی چیزها، ما به چیزهای بیشتری نیاز داریم. اینجاست که Intel Core X وارد می شود.
سی پی یو های سری Intel Core X برای کابران حرفه ایی کامپیوتر و لپ تاپ
سی پی یو های Intel Core X مخفف “Extreme Edition” است. ما برای اولین بار با اولین Core i7 Extreme اینتل آشنا شدیم که در سال ۲۰۱۰ در کنار سایر تراشه های مصرف کننده Core اینتل راه اندازی شد. در کنار Core i7 X، سری Core i9 X را نیز داریم. در واقع، این اولین باری بود که Core i9 را دیدیم – این اولین بار در سال ۲۰۱۷ در کنار نسل هفتم اینتل عرضه شد، قبل از اینکه شاهد معرفی مصرف کننده در سال ۲۰۱۹ با Core i9-9900K باشیم.
چند تفاوت قابل توجه بین تراشه های Core X و Core وجود دارد. مورد اصلی در شمارش هسته می آید.
اولین Core i7-980X اینتل با یک راهاندازی شش هستهای عرضه شد، چیزی فوقالعاده برای آن روزگار. در حال حاضر، جدیدترین تراشه X، Intel Core i9-10980XE، با تنظیمات عظیم ۱۸ هسته ای و ۳۶ هسته رشته ای ارائه می شود. تفاوت قابل توجه دیگر در سوکت است، با این که Core X اینتل با یک بزرگتر از آنچه که تراشه های Core معمولاً دارند عرضه می شود – نه به اندازه سوکت یک تراشه سرور، اما با این وجود هنوز بزرگ است.
اگرچه آنها معایب خاصی نیز دارند. آنها برای حجم کاری که از داشتن هسته های زیادی سود می برند شگفت انگیز هستند، بنابراین اگر این چیزی است که به دنبال آن هستید، ممکن است بدترین ایده نباشد. از سوی دیگر، در حالی که وظایفی مانند بازی کاملاً قابل انجام هستند، بازیها به خوبی روی تراشههای Core اجرا نمیشوند، زیرا این تراشهها هستههای کمتر و در عین حال سریعتری دارند.
Intel Core در مقابل Intel Core X: کدام یک را باید بخرید و کدام سری سی پی یو برای شما مناسب است ؟
یک چیز دیگر وجود دارد که ما از آن غافل شدیم: این تراشه های سری X مدتی است که عرضه نشده اند. بهطور دقیق، آخرین باری که شاهد عرضه تراشههای سری X با نسل دهم پردازندههای Core بودیم و آن هم در سال ۲۰۲۰ بود. حتی در آن زمان، آنها معماری قدیمی را با نسل هفتم و نسل نهم سری X حمل میکردند. با استفاده از معماری Skylake-X و تراشه های نسل دهم با استفاده از Cascade Lake، که به هر حال ارتقاء چندانی نداشت.
علاوه بر این، اینتل به وضوح اعلام کرده است که حداقل در حال حاضر، دیگر پردازندههای Core X اینتل وجود نخواهد داشت. در آگوست ۲۰۲۰، طرفداران چشم عقابی اینتل در انجمن ASUS ROG اسلایدهایی را در یک ارائه اینتل مشاهده کردند که نشان میدهد دیگر پردازندههای Core X اینتل برای آن سال وجود نخواهد داشت – و درست است، از آن زمان تاکنون شاهد CPU Core X نبودهایم. .
که ما را به نقطه بعدی هدایت می کند. در حال حاضر، تراشههای Core اینتل، حتی برای موارد بهرهوری، بیمعنا هستند، زیرا اکنون با هستههای بیشتری عرضه میشوند. Intel Core i9-12900K همانطور که قبلاً ذکر کردیم دارای ۱۶ هسته و ۲۴ رشته است که آن را گزینه خوبی برای کارهای چند رشته ای می کند و یک CPU بسیار قدرتمند است.
اکنون، اگر اینتل Core X به زودی نسخه جدیدی را مشاهده کند، ممکن است ارزش بررسی آن را داشته باشد زیرا در سطح بالای تولید CPU، دستاوردهای حاشیه ای می تواند برای دکل شما ارزشمند باشد.
اینتل Core X در حال حاضر ارزشش را ندارد
در حال حاضر، اگر می خواهید یک CPU Intel Core سری X داشته باشید، فایده ای ندارد – اگر به تعداد زیادی هسته نیاز دارید، در واقع به شما توصیه می کنیم انتظارات خود را کاهش دهید و یک تراشه Alder Lake تهیه کنید. یا یک Xeon بگیرید یا مستقیماً به AMD بروید و یک Thread ripper یا یک CPU Epyc بگیرید. احتمالاً با هر یک از این گزینه ها بهتر از CPU سری X در سال ۲۰۲۲ خواهید بود.
چرا سی پی یو های اینتل ؟ !! هستههای CPU کامپیوتر شما در طول سالها با سرعت ثابتی تکامل یافتهاند. ما ابتدا پردازندههای تک هستهای داشتیم، اما به سرعت به چند رشتهای تبدیل شد و از آنجا به تنظیمات چند هستهای تبدیل شد که با طراحیهای دو هستهای شروع شد و سپس به چهار هسته، هشت هستهای و موارد دیگر راهاندازی شد.پردازندههای نسل دوازدهم اینتل ما را با یک پیچ غیرمنتظره و در عین حال خوشایند مواجه کردند: دو نوع هسته مختلف در یک بسته CPU: E-Cores و P-Cores.
چرا CPU های اینتل اکنون با هسته های مختلف عرضه می شوند؟
تا این مرحله، رایانههای x86 از طرحبندیهای هستهای استفاده میکردند که از هستههایی تشکیل شده بود که در بیشتر موارد با یکدیگر یکسان هستند، هر هسته ظرفیت پردازش و سرعت ساعت یکسانی دارد. از آنجایی که هدف از طراحیهای چند هستهای این است که وظایف را بین همه هستهها پخش کنند تا سریعتر تسک ها انجام شوند ، این طراحی منطقی است.اساسا، اکنون شما دو مجموعه هسته دارید که وظایف متفاوتی را انجام می دهند. هستههای بزرگتر و متمرکز بر عملکرد، وظایف سنگینتری را انجام میدهند، در حالی که هستههای کوچکتر و بازده محور وظایف پسزمینه را انجام میدهند در حالی که انرژی بسیار کمتری مصرف میکنند. این ترکیب به ARM اجازه داد تا عملکرد تراشه خود را افزایش دهد و در عین حال مصرف انرژی را نیز پایین نگه دارد.این دقیقاً همان کاری است که اینتل در اینجا انجام می دهد. شما دو مجموعه هسته دارید که کارهای متفاوتی انجام می دهند. این شرکت آزمایش اولیه ای را با این طرح با تراشه های Lakefield موبایل خود، Intel Core i5-L16G7 و Core i3-L13G4 انجام داد. این تراشه ها با یک هسته P و چهار هسته E عرضه شدند. در حالی که آن تجسم اولیه از نظر عملکرد یک کیسه مختلط بود، این شرکت دوباره این کار را با خط اصلی چیپهای خود، Alder Lake، که در آن به طور گسترده مورد تحسین قرار گرفت، انجام داد.کل چیدمان تراشه تقریباً مشابه کاری است که ARM برای سالها با انجام میداد و تا کنون، به نظر میرسد یک ارتقاء شایسته نسبت به طرحبندیهای هسته x86 فعلی باشد. حتی AMD هم قرار است آن را با CPUهای جدید “Strix Point” خود پس از عرضه Zen 4 در سال ۲۰۲۳ تکرار کند.
Intel P-Core چیست؟
سی پی یو اینتل
بیایید با بیان اینکه P-Core چیست شروع کنیم. در مجموعه دو طرح هسته مختلف اینتل، هستههای P قویترین هستههای روی تراشه هستند. اینها آنهایی هستند که بیشترین انرژی را مصرف می کنند، با بالاترین سرعت ساعت کار می کنند و به طور کلی دستورالعمل ها و وظایف را به هم می ریزند. اینها هسته های “اصلی” در تراشه هستند که بیشتر کار سخت را انجام می دهند و وزن سنگین تر را بلند می کنند. در پردازندههای نسل دوازدهم اینتل ، هستههای P مبتنی بر ریزمعماری Golden Cove اینتل هستند و جایگزین هستههای Cypress Cove قدیمیتر مورد استفاده در تراشههای Rocket Lake (نسل یازدهم) میشوند.
P-Cores معمولاً وظایف سنگینتری مانند بازیها یا بارهای پردازشی سنگینتر و همچنین بارهای کاری دیگری که به طور کلی از عملکرد تک هستهای سود میبرند، انجام میدهند. در گذشته، زمانی که هستههای تراشههای اینتل همگی یکسان بودند، تمام دستورالعملهای رایانه شخصی بین همه هستهها به طور مساوی توزیع میشد. بعلاوه، P-Cores هاپرتردینگ را نیز ارائه می دهند، به این معنی که هر هسته دارای دو رشته پردازشی برای مقابله بهتر با بارها خواهد بود.
Intel E-Core چیست؟
هستههای P همان هستههایی هستند که سالها میشناختیم. با این حال، ستاره واقعی نمایشگاه در اینجا، هسته های الکترونیکی اینتل هستند، که چیز بزرگ واقعی در Alder Lake هستند. در حالی که هستههای P همه سرفصلها و همه توجه را به خود جلب میکنند، هستههای E برای مقابله با انواع دیگر کارهای روزمره یک قدم به عقب برمیدارند.
هستههای الکترونیکی کوچکتر و ضعیفتر از هستههای P هستند، اما در عین حال، قدرت کمتری هم دارند. در واقع، تمام تمرکز آنها بر بهره وری انرژی و دستیابی به بهترین عملکرد در هر وات است. بنابراین، یک E-Core در واقع چه کاری انجام می دهد؟ خوب، در ترکیب با پیکربندی P-Core، از بارهای کاری چند هستهای و انواع دیگر کارهای پسزمینه مراقبت میکند و همچنین هستههای P را برای بارهای کاری سنگینتر خالی میکند.
در تراشه های نسل دوازدهم اینتل، هسته های الکترونیکی مبتنی بر ریزمعماری گریسمونت اینتل هستند. این جانشین Tremont است که برخی از تراشههای لپتاپ Pentium Gold و Celeron را تامین میکند. ما حدس می زنیم که شما این ایده را دارید که آنها از کجا می آیند – آنها عمدتاً هسته های کم مصرف هستند که با سرعت کلاک پایین (در برخی از تراشه های موبایل تا ۷۰۰ مگاهرتز پایین) کار می کنند. با وجود این واقعیت که آنها هسته های کم مصرف هستند، اینتل دوست دارد عملکرد خود را در مقایسه با هسته های نسل های قبلی به رخ بکشد.
هسته های P و هسته های الکترونیکی چقدر با هم کار می کنند؟
به طور خلاصه، بسیار خوب. به گفته خود اینتل، هسته های P در تراشه های نسل دوازدهم ۱۹ درصد عملکرد بهتری نسبت به هسته های تراشه های نسل یازدهم اینتل ارائه می دهند. علاوه بر این، هستههای الکترونیکی نیز بیتفاوت نیستند. آنها ۴۰٪ عملکرد بهتری را با همان قدرت تراشه های Skylake ارائه می دهند. معماری Skylake در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شد، اما امروزه هنوز در برخی از رایانه های بازی قدیمی به طور گسترده استفاده می شود، بنابراین برای هسته هایی که قرار است کم مصرف باشند، اصلا بد نیست.
با Alder Lake و آن چیدمان هسته هیبریدی جدید، اینتل توانست خود را در صدر بازی عملکرد CPU قرار دهد، تاجی که برای مدت کوتاهی توسط AMD با سری پردازنده های Ryzen 5000 ربوده شد. آنها نه تنها برای بازی فوق العاده هستند، بلکه برای اهداف بهره وری نیز عالی هستند، تا حدی به دلیل ترکیب هسته های E و P-Cores.
در بنچمارکها، تراشههای جدید اینتل نه تنها عملکرد شگفتانگیز تک هستهای دارند، بلکه دارای امتیازات چند هستهای باورنکردنی هستند که تطبیقپذیری جدید و شگفتانگیز آنها را به نمایش میگذارد. تراشههای اینتل به خاطر عملکرد شگفتانگیز تک هستهایشان معروف بودند، اما اغلب به دلیل عقب ماندن از AMD در چند هستهای مورد سرزنش قرار میگرفتند. این جزر و مد با دریاچه الدر و طرح هسته جدید آن تغییر کرد.
و همانطور که قبلاً گفتیم، AMD به خوبی می داند که یک فرمول برنده است. شایعه شده است که تراشه های Ryzen 8000 با معماری CPU هیبریدی مشابهی عرضه می شوند. AMD برای آن مهمانی دیر خواهد آمد، زیرا Ryzen 7000 قرار است با چیدمان هستههای Zen 4 کاملاً یکسان عرضه شود، اما باید تا اواخر سال ۲۰۲۳ یا اوایل سال ۲۰۲۴ شاهد اولین تراشههای هیبریدی AMD باشیم.
چیدمان CPU هیبریدی آینده است
در حالی که مفهوم P-Cores و E-Cores برای دنیای فناوری جدید نیست، در معماری x86 جدید است و اینتل نتایج شگفت انگیزی را از استفاده از آن می بیند. تعداد هستهها روی تراشههای آن و همراه با آنها، عملکرد بالا رفته است.
آنها یکی از مهمترین پیشرفتها در سالهای اخیر در رایانههای شخصی هستند، حتی در تکرار اولیهشان، و ما نمیتوانیم منتظر باشیم تا ببینیم چگونه در آینده پیشرفت میکنند.
ما انسانها در زندگی روزمره خود به طور میانگین بین ۵ تا ۶ ساعت از گوشی موبایل استفاده میکنیم. اگر کارتان طوری باشد که با کامپیوتر هم درگیر باشید احتمالا این عدد بیشتر از ۱۰ یا ۱۲ ساعت خواهد شد. پس عقلانی است برای استفاده بهتر از تکنولوژی نکاتی را درمورد استفاده درست خدمات سخت افزاری و خدمات نرم افزاری بدانیم و آن ها را رعایت کنیم تا طول عمر دستگاه های خود را افزایش داده و از هزینه های بیهوده جلوگیری کنیم.
نکات طلایی که باید درباره سخت افزار لپتاپ و کامپیوتر خود بدانید
افزایش طول عمر باتری لپ تاپ
خیلی از افراد به اشتباه در هنگام انجام کارهای سنگین مثل بازی کردن یا کارهای گرافیکی از باتری لپتاپ کار میکشند، این موضوع به کل اشتباه است زیرا به صورت استاندارد باتری لپتاپ برای انجام امور عادی مثل وبگردی، تماشای فیلم یا مطالعه درست شده است و باید برای انجام کارهای سنگین از برق استفاده شود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی حالتی در لپتاپ ها وجود دارد که میتوان بین باتری و آداپتور شارژ دستگاهها سوییچ کرد.
مهندسی کردن ممنوع!
دوستان لطفا در هنگام رخ دادن اتفاقی برای کامپیوترتان سرخود کاری انجام ندهید، مواردی مختلف برای لپتاپ یا کیسهای خانگی پیش میآید که میتوان با یک هزینه ناچیز و مناسب آنرا رفع کرد اما متاسفانه افراد خودشان دست به آچار میشوند و بعد از ناتوانی در انجام آن، مراجعه به مراکز خدمات کامپیوتری میکنند. در بیشتر مواقع هم کاری که نباید را کرده اند و آن هزینه ناچیز به هزینههای بالا و ناخوشایند تبدیل خواهد شد. یکی از معتبرترین مراکز خدمات کامپیوتری در شرق تهران “مرکز کامپیوتر شرق” است که متخصصانی حرفهای در حوزه سخت افزار و نرم افزار دارد و برای خدمترسانی به شما در کلیه مناطق تهران حاضر است.
مراقب تغییرات آب و هوایی باشید
ساختار کلی لپتاپ به وضعیت محیط کار شما عادت میکند و خود را با آن دما سازگار میکند، پس اگر شخصی هستید که زیاد جابه جا میشوید و در فضاهای مختلف از لپتاپ استفاده میکنید، بهتر است با تغییر مکان، کمی به لپتاپ مهلت دهید تا دمای محیط را به خود بگیرد و بعد آن را روشن کنید. جابه جایی لپتاپ در حین کار بین محیط هایی با دمای مختلف به هیچ وجه مناسب نیست.
چای خود را روی لپتاپ نریزید!
یکی از مهم ترین موارد که افراد سربه هوا مرتکب آن میشوند، حفاظت از لپتاپ در برابر مایعات است، شاید نکته پیش پافتاده ای باشد اما به شدت مهم است. مراقب باشید آب، چای و قهوه به هیچ وجه روی سطح لپتاپ یا منافذ آن نریزد زیرا میتواند در هنگام روشن بودن لپتاپ آسیب های جدی و یا حتی غیرقابل جبران به همراه داشته باشد. برای پیشگیری سعی کنید هنگامی که پشت میز کار لپتاپ هستید، چیزی میل نکنید.
سرویسهای دوره ای واجباند
تصوری غلط در ذهن افراد وجود دارد که تا وقتی یک لپتاپ کار میکند و مشکلی پیدا نکرده، پس سالم است و نیاز به رسیدگی و سرویس ندارد. اما این موضوع کاملا از پایه و اساس غلط است. همان طور که شما وسیله نقلیه خود را به صورت دوره ای برای تعویض روغن و فیلتر به تعمیرکار میسپارید، برای لپتاپ تان هم باید این کار را انجام دهید. در بازه های ۶ ماهه و حتی برای لپتاپ های پرکار کمتر از آن، به یک متخصص کامپیوتر مراجعه کرده و سیستم را به آن بسپارید تا نظافت قطعات، سیستم خنک کننده و اتصالات داخلی را بررسی و در صورت نیاز تعویض و سرویس آن ها را انجام دهد.
احتمالا برایتان پیش آمده بعد از مدتی که یک لپتاپ خرید میکنید احساس میکنید سیستم شما آن سرعت و عملکرد اولیه خود را ندارد، این موضوع به همین رسیدگی بستگی دارد و اگر آن را به یک متخصص بسپارید، بهبود عملکرد را به چشم دیده و حس برگشت به روز اول سیستم را خواهید شد. این کار در دراز مدت، طول عمر دستگاه را بالا برده و خروجی کاری که مورد توقع شما از سیستم است را بوجود میآورد.
حمل و نقل درست لپتاپ
کیفی که برای لپتاپ خود انتخاب میکنید مهم است، نباید فضای کیف طوری باشد که در آن تکان خوردن و جابه جایی زیاد احساس شود، این موضوع میتواند آسیب های مختلفی به لپتاپ وارد کند. به هیچ وجه لپتاپ روشن، استند بای و داغ را درون کیف قرار ندهید، زیرا فضای بسته کیف و جابه جایی های مختلف به سخت افزار لپتاپ آسیب خواهد زد.
تنفس صحیح لپتاپ
خیلی از نوجوان ها یا افراد کم تجربه علاقه زیادی به استفاده از لپتاپ در حالت های راحت مثل دراز کش یا لم داده دارند، متاسفانه این حالت ها برای فیزیک بدن انسان ضررهای زیادی دارد و البته برای لپتاپ، چرا که وقتی مسیر ورودی و خروجی های هوا در لپتاپ باز نباشد لپتاپ آسیب پذیرتر خواهد شد. به درستی کار نمیکند و سریعا داغ میشود، در طول دراز مدت ممکن است باعث از کار افتادن یا حتی سوختن قطعات داخلی (فن، سی پی یو و…) شود.
نکات طلایی که باید درباره نرم افزار لپتاپ و موبایل خود بدانید
چه نرم افزارهایی رو نصب کنیم ؟
اگر در یک جمله مختصر و مفید بگویم “هر چیزی که واقعا به کارتان میآید”
اولین نکته مهم در نصب اپلیکیشن ها روی موبایل یا لپتاپ، منابع آن هاست. به هیچ وجه از هر منبع یا سایتی که لینک دانلود در آن قرار داده شده و به آن اعتماد ندارید، فایلی را دانلود نکنید. فقط از سایت های معتبر و سرشناس که امتحان خود را پس داده اند استفاده کنید. اگر نظر من را میخواهید که به هیچ وجه سایتی غیر از منبع اصلی خود برنامه قابل اعتماد نیست! بهترین منابع برای دانلود اپلیکیشن های موبایل “google play در اندروید” و “app store در اپل” هستند. همچنین برای دانلود نرم افزار های کامپیوتری مختلف مثل ویندوز و غیره، به سایت های سازنده آن برنامه ها مراجعه کنید. مثلا بهترین منبع برای دانلود ویندوز اورجینال سایت خود مایکروسافت است.
نصب آنتی ویروس مناسب
یکی از نکات مهم برای حفظ امنیت دستگاه شما، آنتی ویروس است. مخصوصا اگر فردی هستید که فایلهای مهم و ارزشمند خود را روی سیستم نگهداری میکنید، این امر واجب است. امروزه شرکت های مختلفی آنتی ویروس انتشار میدهند که برای کارکرد واقعی آن ها، لازم است لایسنس خریداری کنید تا عملکرد واقعی داشته باشند. با مراجعه به مراکز خدمات کامپیوتری معتبر لایسنس معتبر آنتی ویروس تهیه کرده و امنیت فایلهای سیستم خود را تأمین کنید.
حتما برای شما هم پیش آمده که خواستید ویندوز لپتاپ خود را تعویض کنید، سخت افزار آن را ارتقا دهید، سرویس دورهای انجام دهید و یا نیاز به یک مشاورهی تخصصی برای خرید کامپیوتر داشتید اما نمیدانستید کدام مجموعه میتواند این کمک را به شما بکند.
مرکز کامپیوتر شرق عددی بیش از ۲۰ سال را در حوزه خدمات نرم افزاری و سخت افزاری کامپیوتر گذرانده و میتواند انتخابی مناسب برای خدمت رسانی به شما در مناطق کلی شهر
تهران باشد. فقط کافی است با مراجعه به وبسایت www.tomnet.ir از آنها درخواست کنید تا در عرض چند ساعت خودشان را به شما رسانده و امور شما را رفع کنند.