آموزش ویندوز, مقالات کامپیوتری

چگونه پسورد Windows 10 را بازیابی کنیم؟

بازیابی پسورد

انتخاب پسورد برای حساب کاربری‌تان در Windows 10 از لحاظ امنیت کار بسیار خوبی است، اما فراموش کردن آن می‌تواند دردسر ساز باشد. اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید، نگران نباشید.جهت بازیابی پسورد کافی است با تام‌نت همراه باشید تا با خواندن این مطلب، از طریق راههای مختلف بتوانید پسورد خود را بازنشانی کنید.

شیوه‌های مختلف بازنشانی پسورد در این مقاله بستگی به حساب کاربری شما دارد. اگر شما از Windows 8 استفاده می‌کنید و یا سیستم خود را به Windows 10 ارتقا نداده‌اید، پس بهتر است در تام‌نت به سراغ مقاله مربوط به چگونگی بازنشانی پسورد در Windows 8 مراجعه کنید.

اگر شما پیش از این دچار مشکل فراموشی پسورد شده و برای بازنشانی آن در Windows 10، راه دیگری را علاوه بر راههای زیر تجربه کرده‌اید، آن را با ما درمیان بگذارید.

  1. بازیابی پسورد به صورت آنلاین

در Windows 10، پروفایل حساب کاربری شما به دو حالت آفلاین یا حساب مایکروسافت آنلاین است. حالت آنلاین یک حالت پیش‌فرض است و بدین معنی است که ویژگی‌های حساب شما در کنار دستگاه‌های دیگر همگام‌سازی شده است. اگر شما از حساب مخصوص مایکروسافت استفاده می‌کنید، مطابق تصویر زیر می‌توانید از طریق وب‌سایت شرکت مایکروسافت، پسورد خود را بازنشانی کنید. اگر حساب کاربری شما آفلاین است، این شیوه متأسفانه برای شما کاربردی ندارد.

recover-your-account

در وب‌سایت شرکت مایکروسافت، مستقیماً به صفحه مربوط به بازنشانی پسورد (password reset) بروید. در این صفحه در قسمت I’ve forgotten my password، ابتدا گزینه option و سپس Next را کلیک کنید. در مرحله بعد، ایمیل مربوط به حساب کاربری خود را وارد نمایید. وارد کردن ایمیل بدان جهت است که هویت و حساب کاربری شما باید تایید شود. این عمل از طریق ایمیل، و یا تلفن نیز می‌تواند انجام شود، به این شرط که شماره تلفن شما نیز در پروفایل‌تان ثبت شده باشد. این فرایند بسیار ساده و سریع انجام می‌شود. پس در صورت آنلاین بودن حساب کاربری‌تان حتماً از این شیوه استفاده کنید. اما اگر حساب کاربری شما آفلاین است، راه‌های بعدی را دنبال کنید.

  1. استفاده از دیسک بازنشانی پسورد

اگر پیش از این دیسک بازنشانی پسورد خود را ساخته‌اید، پس از بالا آمدن کامپیوتر و ظاهر شدن صفحه login، پسورد خود را به اشتباه وارد کنید. پس از این کار پیغام خطای وارد کردن پسورد اشتباه ظاهر می‌شود. پس بستن این پیغام، لینک Reset password را که در صفحه ظاهر شده است، کلیک کنید.

password-reset-wizard

پنجره‌ای تحت عنوان Forgotten Password Wizard مطابق تصویر، ظاهر می‌شود. دیسک خود را به کامپیوتر نصب کرده و Next را بزنید. در صفحه بعد در لیستی که برای شما ظاهر می‌شود، دیسک خود را انتخاب و سپس Next را کلیک کنید. حال پسورد جدیدی را انتخاب کرده و مجدداً آن را تایپ و Next را کلیک کنید. در صفحه آخر با کلیک بر روی Finish، این عملیات به اتمام می‌رسد.

لازم به ذکر است بگوییم که این روش، تنها در صورتی قابل اجراست که شما قبل از فراموش کردن پسورد خود، دیسک مربوط به بازنشانی پسورد را ساخته باشید. اگر اکنون می‌خواهید دیسک جدیدی برای زمان‌های بعدی بسازید، در قسمت search کامپیوتر، عبارت create a password reset disk را تایپ کرده و گزینه‌های مربوطه را انتخاب کنید. سپس دیسک درایو خود را به کامپیوتر متصل کرده و پنجره‌های مربوط به ساخت دیسک بازنشانی پسورد را دنبال کنید. پس از پایان کار، دیسک درایو خود را در یک محل امن نگهداری کنید.

  1. ساختن یک حساب کاربری جدید

با اینکه این روش کمی پیچیده است، اما به شما کمک می‌کند تا برای دسترسی به کامپیوتر خود بتوانید یک حساب کاربری جدید ایجاد کنید. در ابتدا نیازمند CD حاوی فایل نصبی Windows 10 خواهید بود.

CD را داخل کامپیوتر قرار داده، و سیستم را Restart کنید، به محض Restart شدن، وارد تنظیمات BIOS شده، و با تغییر اولویت‌های Boot، CD فایل نصبی Windows 10 را به عنوان اولین گزینه برای Boot شدن انتخاب کنید. برای وارد شدن به تنظیمات BIOS در سیستم‌های مختلف دکمه‌های متفاوتی از جمله DEL یا ESC و… تعریف شده است.

پسورد

پس از انتخاب اولویت اول Boot، سیستم را Restart کنید. هنگامی که پیغام مربوط به Boot شدن از طریق فایل نصبی Windows 10 را مشاهده و انتخاب کردید، با فشردن دکمه‌های Shift + F10 وارد پنجره مربوط به خط فرمان خواهید شد. در قسمت خط فرمان، به جای عبارت‌های نمایش داده شده، دو خط دستوری را که در زیر مشاهده می‌کنید، وارد کنید:

Move

c:\windows\system32\utilman.exe c:\windows\system32\utilman.exe.bak

Copy

c:\windows\system32\cmd.exe

c:\windows\system32\utilman.exe

اکنون سیستم را Restart کرده و تنظیمات Boot را نیز به حالت اولیه خود برگردانید. با ظاهر شدن صفحه login، در گوشه پایین سمت راست صفحه، گزینه Ease of access را کلیک کند. بار دیگر پنجره خط فرمان باز خواهد شد. بار دیگر دو خط دستوری زیر را با آنچه که مشاهده می‌شود، جایگزین کنید و نام کاربری دلخواه خود را وارد کنید.

net user username /add

net localgroup administrators username /add

با Restart کردن سیستم، اکنون شما قادر خواهید بود که در صفحه login، حساب کاربری جدید خود را انتخاب کنید. پس از وارد شدن به سیستم با حساب کاربری جدید، به تمام فایل‌های مربوط به حساب کاربری قبلی‌تان، به‌طور کامل دسترسی خواهید داشت.

علی‌رغم مراحل فوق، اگر مایل به تغییر پسورد حساب قبلی خود بودید، کلیدهای ترکیبی Windows + R را فشرده تا پنجره Run باز شود. عبارت lusrmgr.msc را وارد کرده و OK را کلیک کنید. اکنون با کلیک سمت راست بر روی حساب قبلی خود، و با انتخاب گزینه Set Password…، می‌توانید فرایند تغییر پسورد را انجام دهید.

پسورد خود را به یاد داشته باشید!

بهترین توصیه برای ایمنی این است که برای هر موردی پسوردی متفاوت انتخاب کنید، اما این نکته نیز قابل درک است که به یاد آوردن تمام این پسوردها کار ساده‌ای نیست. همین امر باعث شده که نرم‌افزارهای مدیریت پسورد مانند LastPass به نرم‌افزارهای محبوبی تبدیل شوند.

در  برای دسترسی به حساب خود، حتماً الزامی برای استفاده از پسوردهای استاندارد نیست. با فشردن کلیدهای Windows + I وارد قسمت Accounts شده و سپس گزینه Sign-in options را انتخاب کنید. در این قسمت، شما می‌توانید از پین‌کدهای بیشمار و یا تصاویر و ژست‌های مختلف به عنوان پسورد برای وارد شدن به سیستم استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید